Dobit banaka u odnosu na prošlu godinu porasla 12 posto

Bez autora
May 03 2012

Na kraju prvog tromjesečja ove godine ukupna dobit hrvatskih banaka iznosila je 3,73 milijarde kuna, piše u agregiranom statističkom izvješću Hrvatske narodne banke. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su banke ostvarile dobit od 3,34 milijarde kuna, rast iznosi 11,9 posto. Kreditni plasmani banaka u prvom tromjesečju porasli su za 0,8 posto. Depoziti na žiroračunima i tekućim računima iznosili su 13,8 posto manje nego na kraju prošle godine, dok su štedni depoziti pali za 6 posto,a oročeni porasli za 2,6 posto. Ukupni depoziti pali su za 0,5 posto.

Dobit banaka u odnosu na prošlu godinu porasla 12 postoNa kraju prvog tromjesečja ove godine ukupna dobit hrvatskih banaka iznosila je 3,73 milijarde kuna, piše u agregiranom statističkom izvješću Hrvatske narodne banke, prenosi HRT.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su banke ostvarile dobit od 3,34 milijarde kuna, rast iznosi 11,9 posto. Kreditni plasmani banaka u prvom tromjesečju porasli su za 0,8 posto.

Depoziti na žiroračunima i tekućim računima iznosili su 13,8 posto manje nego na kraju prošle godine, dok su štedni depoziti pali za 6 posto,a oročeni porasli za 2,6 posto. Ukupni depoziti pali su za 0,5 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik